Άγιον Όρος, Μοναχού Παϊσίου Νεοσκητιώτου

Ο Άγιος Λάζαρος αγίασε κατά τα χρόνια της Τουρκοκρατίας. Ήταν ιερεύς έχοντας ιδιαίτερη πατρίδα του την σημερινή Τρίπολη της επιφανούς Πελοποννήσου.

Βίο και πλήρη ακολουθία με τίτλο: «Ασματική Ακολουθία και Ιερά Παράκλησις του Οσίου πατρός ημών Ιλαρίωνος του Αθωνίτου, ου η μνήμη τελείται τη ιδ’ Φεβρουαρίου».

Ο Άγιος Μάξιμος ο Ομολογητής γεννήθηκε το 580 στην Κωνσταντινούπολη από επιφανή οικογένεια και έλαβε την ανώτερη για την εποχή του μόρφωση.

Τον βίο του οσίου γέροντος Θεοδοσίου, γνωστού Καρουλιώτου ασκητή, έχει εκδόσει ο Μοναχός Παΐσιος Νεοσκητιώτης, Γέροντας της Ιεράς Καλύβης Αγίου Ιωάννου Θεολόγου, Νέας Σκήτης Αγίου Όρους, απο την οποία Καλύβη και διατίθεται (Τ. Κ. 63087 – τηλ: 23770 23044).

Βίο και πλήρη ακολουθία με τίτλο: «Ασματική Ακολουθία και Ιερά Παράκλησις του Οσίου πατρός ημών Ιλαρίωνος του Αθωνίτου, ου η μνήμη τελείται τη ιδ’ Φεβρουαρίου».

Τον βίο του οσίου γέροντος Αγαπίου του τυφλού, έχει εκδόσει ο Μοναχός Παΐσιος Νεοσκητιώτης, Γέροντας της Ιεράς Καλύβης Αγίου Ιωάννου Θεολόγου, Νέας Σκήτης Αγίου Όρους, απο την οποία Καλύβη και διατίθεται (Τ. Κ. 63087 – τηλ: 23770 23044).

Δόξα και τιμή χρωστουμε στον Πανάγαθο Θεό που μας αξίωσε να γνωρίσουμε άλλο ένα σκεύος εκλογής της Μητέρας μας Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Με την χάρη του Πανάγαθου Θεού μας εκδίδεται το μικρό αυτό μεταφραστικό πόνημα, για το οποίο θερμές ευχαριστίες οφείλουμε στον σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέου Οστρόγκ, κ.κ. Λάζαρο Puhalo, της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Βορείου Αμερικής (O.C.A), ο οποίος με πολύ αγάπη έδωσε την ευλογία του για την μεταφρασή του απο την αγγλική, που κυκλοφόρησε με τίτλο «God’s fools», by Bishop Varlaam Novakshonoff, synaxis press, 1997.

Ο Άγιος Φίλιππος, Μητροπολίτης Μόσχας, κατά κόσμο Θεόδωρος, καταγόταν από ευγενή οικογένεια και είχε εξέχουσα θέση στη Δούμα, στο δικαστήριο των ηγεμόνων της Μόσχας. Γεννήθηκε το έτος 1507.

Στά ἔσχατά τοῦ εἰκοστοῦ αἰώνα ἕνας ἄνθρωπος θεοφόρος μέ πολλά πνευματικά χαρίσματα ἦταν καί ὁ Χατζηφλουρέντζος ἀπό τή Μηλιά Ἀμμοχώστου.

Ἱερᾶ Καλύβη Ἁγίου Ἰωάννου τοῦ Θεολόγου
Νέα Σκήτη Τ.Κ. 63087 Ἅγιον Ὄρος
Τηλ. 2377023044
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.